VESTI

Beleške o dizajnu

„Dizajn nije umetnost ili nauka, društveno-kulturni fenomen ili poslovni alat. To je inovativan proces koji koristi informacije i znanje iz svih ovih sektora. Koristi kreativnost prvo da analizira i sintetizuje interakcije između njih i, drugo, da ponudi odgovarajuće i inovativne odgovore koji, u primeni, treba da prevazilaze sumu vizije i kapaciteta svakog pojedinačnog sektora, a ipak ostanu prepoznatljivi i od značaja za sve njih.”

podovi_one

SQ dizajnerski tim svakim svojim projektom teži da ispriča po jednu novu priču, vodeći se idejom da je dizajn proces ljudskog stvaranja nove realnosti, transformacija nevidljivog u vidljivo, ideje u formu, pretvaranje mentalnih, socijalnih i duhovnih entiteta u fizičke promene.

Jedan od najprepoznatljivijih SQ proizvoda koji takođe svedoči o konstantnoj posvećenosti tima da u svojim projektima ispituje odnose enterijer – eksterijer, enterijer – komadni nameštaj, ali čak i odnos između eksterijera i pojedinačnih komada, jesu, sad već čuvene, grane. Grane su element dizajniran za privatni stan. Nastale su sečenjem MDF panela na CNC mašini, pri čemu se jedna grana sastoji od tri MDF sloja. Kompozicija stoji vertikalno zahvaljujući čeličnim U-profilima fiksiranim u podu i gipsanom plafonu.

podovi_two

Dobar dizajn mora potrošaču dati i praktični i estetski užitak, mora da ima kvalitet koji opravdava plaćenu cenu, a ukoliko ima i neke inovativne kvalitete postaje još bolji. Dizajner mora da ima sposobnost da vidi novo rešenje za postojeći problem, ali dobar dizajn ne podrazumeva nužno nemirna traganja za novim. Dobar dizajn ima tendenciju da bude trajan. Upravo ta tenzija između pronalaženja efikasne inovacije i postizanja trajne vrednosti je ono što projektantu daje stvaralačku energiju.

podovi_three

Synthesis Quatro oseća odgovornost da svojim proizvodima koji su funkcionalni, pristupačni i emotivno ili društveno značajni, poboljšava kvalitet života ljudi jer za meru kvaliteta dizajna uvek smatra zadovoljstvo klijenata.

Ceo članak možete pogledati na:

Jednom rečju – sinteza

Specifičnost poslovanja SQ-a jeste sveobuhvatna i široka ponuda usluga – od idejnog rešenja do samog izvođenja.

Postali smo deo “Atlasa”

“Synthesis Quatro” dobio poziv da bude deo knjige “Atlas-likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije-21 vek“

BravaCasa Design Awards

Magazin o uređenju enterijera „BravaCasa”, prvi put je dodelio nagrade za najbolje uređen enterijer stambenog, ugostiteljskog i poslovnog prostora.
CLOSE