Pekara “Kao Nekad”

IDEJA / POČETAK

Domaći restoran “Kao nekad” je proširenje osnovnog koncepta lanca pekara, jer kompanija želi da proširi ponudu za svoje klijente u Novom Sadu. Ideja novog koncepta je da se unese priroda unutar restorana, zajedno sa osnovnim konceptom da vrati uspomene iz detinjstva, kako i samo ime kompanije kaže. Prostor je podeljen u tri segmenta: trpezarija, odeljak sa hranom i pekarskim proizvodima i samoposluživanje (salata bar, sveže ceđeni sokovi i kolači). Segmenti su istaknuti pomoću različitih intenziteta svetlosti i kretanja kroz prostor u režiji svetlosti i nameštaja.

Dizajn i materijali su morali da budu jednostavni i osnovni, tako da je upotreba kuhinjskog pribora i opreme bila glavna i neiscrpna inspiracija ruku pod ruku sa upotrebom zelenila. Zahvaljujući velikim prozorima, nije bilo teško uneti prirodu u restoran. Povrće i lekovito bilje u saksijama koje vise sa plafona i poređane po policima. Konkretno, centralna polica stavlja biljke u srce dizajna, gde mogu biti na oku posetilaca i pri ruci pekarima. Komad nameštaja deli prostoriju, tako da se u prostoru oseća udobnost iz svih krajeva, što obogaćuje restoran osećajem boravka u bakinoj trpezariji. Pekara “Kao nekad” uspeva da stvori drugačiju atmosferu, zadržavajući i unapređujući originalni brend i reputaciju.

Dizajn: Synthesis Quatro / Slavica Đoković / Aleksandar Osei-Lartey

Fotografija: Dragana Mirković, Predrag Uzelac

GALERIJA
CLOSE